Επικοινωνία

Υπερπλασία Προστάτη Αντιμετώπιση: Οι 3 Πιο Σύγχρονες Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες

Οι 3 πιο σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη είναι η θεραπεία υδρατμών, η προστατεκτομή TURIS και η μέθοδος HOLEP.

Η υπερπλασία προστάτη, η οποία είναι γνωστή και ως καλοήθης υπερτροφία του προστάτη, αποτελεί την αύξηση του όγκου του προστάτη αδένα και αφορά τους άνδρες. Η αύξηση αυτή μπορεί να προκύψει από τον πολλαπλασιασμό επιθηλιακών και στρωματικών κύτταρων, μειωμένο προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) ή/και τα δύο. Στην υπερπλασία προστάτη συμμετέχουν επιθηλιακά και στρωματικά στοιχεία από την περιουρηθρική και μεταβατική ζώνη του αδένα. Καθώς ο προστάτης μεγαλώνει, μπορεί να συμπιέσει ή να προκαλέσει φραγμό της ουρήθρας, την οποία περιβάλει. Κατά συνέπεια, προκαλούνται προβλήματα στην ούρηση. H υπερπλασία προστάτη θεωρείται φυσική εξέλιξη στη διαδικασία γήρανσης στους άνδρες και εξαρτάται από την παραγωγή των ανδρογόνων ορμονών (τεστοστερόνη και διυδροτεστοστερόνη DHT).

Οι 3 πιο σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη από έμπειρο και εξειδικευμένο Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο είναι οι εξής:

 • Η θεραπεία υδρατμών.
 • Η προστατεκτομή TURIS.
 • Η μέθοδος HOLEP (Holmium Laser).

 

Υπερπλασία Προστάτη & Θεραπεία Υδρατμών

Η μεταφορά υδρατμών στον προστατικό ιστό και η ομοιόμορφη κατανομή αυτών μεταξύ των κυττάρων, σε υψηλές θερμοκρασίες > 103οC, καταστρέφει τη βασική μεμβράνη των κυττάρων και τους αδρενεργικούς υποδοχείς.

Αποτέλεσμα αυτής της θερμικής ενέργειας είναι η συρρίκνωση του προστατικού ιστού, η καταστροφή των νευρικών απολήξεων και η χάλαση του τόνου. Αυτή η αλλαγή οδηγεί σε αποσυμπίεση της ουρήθρας και απελευθέρωση της ούρησης. Είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, γρήγορη, αποτελεσματική και μακράς διάρκειας.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου θεραπείας υδρατμών είναι τα εξής:

 • Αναίμακτη διαδικασία με ήπια αναισθησία (μέθη).
 • Διατήρηση πλήρους σεξουαλικής δραστηριότητας.
 • Άμεση επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Σημαντική βελτίωση της ούρησης.

Υπερπλασία Προστάτη Αντιμετώπιση - Θεραπεία Υδρατμών

Υπερπλασία Προστάτη & Μέθοδος TURIS

Η μέθοδος TURIS αποτελεί ένα νέο διπολικό χειρουργικό σύστημα, με τη χρήση φυσιολογικού ορού, σε αντίθεση με το παλαιότερο σύστημα που λειτουργούσε με ισότονο διάλυμα. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται σημαντική μείωση της πιθανότητας απορρόφησης υγρών από τον οργανισμό του ασθενούς και κατά συνέπεια των επιπλοκών.

Η προστατεκτομή TURIS είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, με την οποία εξαιρείται αναίμακτα το αδένωμα του προστάτη και δίνει επιπλέον τη δυνατότητα εξάχνωσης του προστατικού ιστού, εξασφαλίζοντας ομαλή χειρουργική επιφάνεια.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι τα εξής:

 • Δυνατότητα εξαίρεσης μεγάλου μεγέθους προστατικού αδενώματος.
 • Αύξηση του χειρουργικού χρόνου χωρίς επιπλοκές.
 • Ελάχιστη απώλεια αίματος, ανώδυνη διαδικασία.
 • Παραμονή στην κλινική για 1 ημέρα.

Υπερπλασία Προστάτη Αντιμετώπιση - Μέθοδος Turis

Υπερπλασία Προστάτη & Μέθοδος HOLEP

Η HOLEP είναι μια νέα μέθοδος χειρουργικής θεραπείας της υπερπλασίας προστάτη, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ισχυρού Holmium Laser. Είναι μία σχετικά αναίμακτη, ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια και συγκρίσιμα με εκείνα της προστατεκτομής TURIS.

Χρησιμοποιείται συνήθως για προστάτες μεγάλου μεγέθους, άνω των 120 κυβικών εκατοστών. Ουσιαστικά, αντικατέστησε την ανοικτή προστατεκτομή. Ο χρόνος χειρουργείου είναι μεγαλύτερος της μεθόδου TURIS, η νοσηλεία είναι 1 ημέρα και ο χρόνος ανάρρωσης διπλάσιος εκείνης της μεθόδου TURIS.

Υπερπλασία Προστάτη Αντιμετώπιση - Μέθοδος Holep

Πρόσφατα Συγγράμματα

ΜΕΝΟΥ

VIDEO

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.