Επικοινωνία

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ

Είναι η φλεγμονώδης διόγκωση του προστάτη και διακρίνεται σε οξεία και χρόνια
προστατίτιδα.

Ε ίναι η φλεγμονώδης διόγκωση του προστάτη και διακρίνεται σε οξεία και χρόνια προστατίτιδα (Eικόνα 1).

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΣ

Εικόνα 1. Στήν πρώτη εικόνα απεικονίζεται ο φυσιολογικός προστάτης ,ενώ στη δεύτερη με φλεγμονή (προστατίτις).
Σ υνήθως τούς νέους άνδρες και τους μεσήλικες .Μεταξύ 50-59 ετών η συχνότητα είναι τριπλάσια σε σχέση με τις νεότερες ηλικίες.
Σ υνήθως τούς νέους άνδρες και τους μεσήλικες .Μεταξύ 50-59 ετών η συχνότητα είναι τριπλάσια σε σχέση με τις νεότερες ηλικίες.
Σ υνήθως ο ασθενής παραπονείται για πόνο, καύσο και δυσκολία κατά την ούρηση . Ο πόνος πολλές φορές εκδηλώνεται ανεξάρτητα της ουρήσεως ,και εντοπίζεται στην περιοχή του περινέου ,στους όρχεις και στις μηροβουβωνικές πτυχές.
Σ υνήθως οφείλεται στην παρουσία μικροβίων στα ούρα ,τα οποία προσβάλλουν τον προστάτη.
Δ υσκολία στην ούρηση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ο καθετηριασμός της ουροδόχου κύστεως , οι κακώσεις της λεκάνης ,συνήθως όσοι οδηγούν μοτοσυκλέτα έχουν περισσότερες πιθανότητες και οι ορισμένα επαγγέλματα όπως οι ταξιτζήδες, η βιοψία του προστάτη και το πρωκτικό sex.
Ο ταν κάποιος άνδρας εμφανίσει συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω ,πρέπει να συμβουλευθεί Ουρολόγο ,ο οποίος θα  κρίνει ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητες για τη διάγνωση .

Συνήθως απαιτείται καλλιέργεια ούρων ,καλλιέργεια προστατικού εκκρίματος μετά από μάλαξη ή καλλιέργεια σπέρματος ,υπερηχογράφημα νεφρών κύστεως προστάτη και έξω γεννητικών οργάνων .

Όταν ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος  ,ο Ουρολόγος θα καθορίσει τον τύπο της προστατίτιδας .
T έσσερις τύποι προστατίτιδας υπάρχουν :


1. Οξεία προστατίτιδα

2. Χρόνια προστατίτιδα μη μικροβιακή (άλγος πυελικού εδάφους)

3.Χρόνια μικροβιακή προστατίτιδα

4.Χρόνια ασυμπτωματική προστατίτιδα ,η οποία ανακαλύπτεται τυχαία και δεν χρειάζεται θεραπεία .
Σ τήν οξεία προστατίτιδα απαιτείται θεραπεία με αντιβιοτικά για 15 ημέρες τουλάχιστον και αντιφλεγμονώδη .Αν υπάρχει και δυσκολία στην ούρηση τότε προστίθεται και κάποιο φάρμακο για να διευκολύνει την ούρηση . Στην χρόνια μικροβιακή προστατίτιδα απαιτείται θεραπεία για ένα μήνα με ειδικά αντιβιοτικά και ανάλογα με τα συμπτώματα προστίθενται και άλλα φάρμακα. Σε κάθε περίπτωση ,την θεραπεία την καθορίζει ο θεράπων Ουρολόγος.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ