Επικοινωνία

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί έναν από τους συχνότερους καρκίνους στον άνδρα.
Εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά και 90% ποσοστό θεραπείας στο καρκίνο του προστάτη.

O καρκίνος του προστάτη αποτελεί έναν από τους συχνότερους καρκίνους στον άνδρα. Αναπτύσσεται αργά και όταν ανακαλύπτεται συνήθως περιορίζεται στον προστάτη. Όταν ανακαλύπτεται έγκαιρα, η πρόγνωση είναι καλή και η θεραπεία αποτελεσματική.

Στα αρχικά στάδια ο καρκίνος του προστάτη, συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα. Σε προχωρημένα στάδια μπορεί να προκαλέσει κλινικά σημεία ή συμπτώματα όπως:
Δυσουρία, αδύναμη ακτίνα ούρησης, αιματουρία, αιμοσπερμία, οιδήματα κάτω άκρων, οστικά άλγη, ενοχλήματα στο περίνεο.
Η λικία. Με την πάροδο της ηλικίας αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη. Μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Μαύρη φυλή. Στους μαύρους παρατηρείται μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τις άλλες φυλές. Στους μαύρους άνδρες ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται συνήθως επιθετικός και σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς να μπορεί να δοθεί εξήγηση.

Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου προστάτη. Αν στην οικογένεια υπάρχει ιστορικό προστατικού καρκίνου, τότε ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη, για τους άνδρες αυτής της οικογένειας, είναι αυξημένος.

Παχυσαρκία. Οι παχύσαρκοι άνδρες όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη , πιθανόν να είναι προχωρημένου σταδίου.
K άθε άνδρας ηλικίας άνω των 50 ετών, πρέπει να υποβάλλεται σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη. Αν υπάρχει κάποιος παράγοντας κινδύνου, κληρονομικότητα, παχυσαρκία, μαύρη φυλή, τότε ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να αρχίζει από την ηλικία των 45.Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Δακτυλική Εξέταση προστάτη

Με τη δακτυλική εξέταση ελέγχεται το μέγεθος, το σχήμα και η σύσταση του προστάτη. Το 50% των καρκίνων του προστάτη ανακαλύπτονται με τη δακτυλική εξέταση.

Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο (PSA)

Είναι ένας δείκτης του προστάτη και ελέγχεται μέσω μιας μικρής ποσότητας αίματος .Οι μεταβολές του PSA προς τα πάνω δείχνουν ,ουρολοίμωξη, φλεγμονή ή καρκίνο του προστάτη. Το test του PSA σε συνδυασμό με τη δακτυλική εξέταση, θέτουν σε μεγάλο βαθμό ισχυρή υποψία καρκίνου του προστάτη.
O ταν έχουμε θετικά ευρήματα στην δακτυλική εξέταση και αυξημένα επίπεδα PSA τότε ο ουρολόγος οφείλει να επιβεβαιώσει την παρουσία ή όχι καρκίνου στον προστάτη. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν είναι: Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη και ταυτόχρονα λαμβάνονται τεμάχια προστάτη(βιοψία προστάτη), υπό τοπική αναισθησία πάντοτε, και αποστέλλονται στο παθολογοανατομικό εργαστήριο για να αποφανθεί σχετικά με την παρουσία καρκίνου του προστάτη ή όχι.

Εάν διαπιστωθεί καρκίνος του προστάτη, τότε προβαίνουμε σε σταδιοποίηση της νόσου με:

- Υπολογιστική τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας
- Σπινθηρογράφημα οστών
A ν ο καρκίνος εντοπίζεται στον προστάτη, η θεραπεία εκλογής είναι η χειρουργική αφαίρεση του προστάτη. Η δεύτερη επιλογή είναι η ακτινοθεραπεία. Αν η νόσος έχει επεκταθεί και σε άλλους ιστούς τότε η θεραπεία είναι φαρμακευτική.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ