Επικοινωνία

ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης και διατήρησης σκληρής και με διάρκεια στύσης, ώστε να επιτυγχάνεται διείσδυση του πέους εντός του κόλπου κατά τη σεξουαλική επαφή.
Εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά θεραπευόμενων ανδρών.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία επίτευξης και διατήρησης σκληρής και με διάρκεια στύσης, ώστε να επιτυγχάνεται διείσδυση του πέους εντός του κόλπου κατά τη σεξουαλική επαφή. Για να τεθεί η διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας ,πρέπει να υπάρχει το πρόβλημα τουλάχιστον 6 μήνες πριν.

Tο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι πιο συχνό από τη γενική αίσθηση που υπάρχει. Στην Ελλάδα περίπου 300.000-350.000 άνδρες παρουσιάζουν μετρίου έως μεγάλου βαθμού προβλήματα στύσης .Η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων αποκρύπτουν το πρόβλημα ,δεν συμβουλεύονται τον γιατρό τους, για λόγους κυρίως ταμπού, και μόνο ένα μικρό ποσοστό 5-10% αυτών απευθύνεται σε ειδικούς ουρολόγους .

Είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη νόσος και η μη αντιμετώπιση της έγκαιρα οδηγεί σε πλήρη ανικανότητα. Το 90 με 95% των περιπτώσεων είναι αντιμετωπίσιμες.
Ο μηχανισμός της στύσης χαρακτηρίζεται από αύξηση της ροής του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους κατά τη σεξουαλική διέγερση. Το 70% των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας οφείλεται σε πρόβλημα αγγειακής αιτιολογίας και εμφανίζεται πιο συχνά σε ασθενείς με καρδιαγγειακό ιστορικό, σακχαρώδη διαβήτη, χειρουργικά τραύματα, βλάβες της σπονδυλικής στήλης, χρήση φαρμάκων ,κατάχρηση αλκοόλ, υπογοναδισμός .

Τα Καρδιαγγειακά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στύσεως λόγω βλάβης των αγγείων του πέους (αθηρωμάτωση πεηκών αρτηριών) ή φλεβικής διαφυγής, με αποτέλεσμα τη μειωμένη παροχή αίματος στο πέος. Σε ένα ποσοστό η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας αποτελεί πρόδρομο σημείο στεφανιαίας νόσου.

O Σακχαρώδης Διαβήτης προκαλεί νευροπάθεια με συνέπεια μειωμένη παροχή αίματος στο πέος.

Τραύμα η Χειρουργική Επέμβαση στον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και την περιοχή του ορθού και του πρωκτού μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα τα οποία ρυθμίζουν την λειτουργία της στύσης και να προκαλέσουν δυσλειτουργία στύσης.

Βλάβες στη Σπονδυλική Στήλη μπορεί να εμποδίσουν τα νευρικά σήματα να φτάσουν στο πέος με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσλειτουργίας στύσης.

Φάρμακα όπως ορισμένα αντιυπερτασικά, β-αναστολείς, στατίνες
Ορμονικά Προβλήματα όπως μειωμένα επίπεδα ανδρογόνων.
Ο Αλκοολισμός προκαλεί προβλήματα στύσεως λόγω νευροπάθειας.
Η θεραπεία της στύσεως βασίζεται στην αιτία. Συνήθως χορηγούνται Φάρμακα από τού στόματος όπως η σιλδεναφίλη, η ταδαλαφίλη και η βαρδεναφίλη τα οποία αυξάνουν την παροχή αίματος στο πέος όταν υπάρχει σεξουαλικό ερέθισμα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται στύση. Επίσης μέχρι πρότινος όταν αποτύγχανε η θεραπεία από του στόματος χρησιμοποιούντο οι ενδοπεικές ενέσεις. Όμως οι θεραπείες αυτές αντιμετωπίζουν το σύμπτωμα και όχι την αιτία του προβλήματος.Τα κρουστικά κύματα. Μια νέα θεραπεία με την εφαρμογή κρουστικών κυμάτων στο πέος αντιμετωπίζει την αιτία του προβλήματος. Τα κρουστικά κύματα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ενεργοποιούν μηχανισμούς νεοαγγείωσης στα σημεία που επενεργούν, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ροής του αίματος στο πέος. Έτσι η δημιουργία νέων αγγειακών κλάδων στο πέος βελτιώνει σταδιακά τη στυτική λειτουργία.

Πως γίνεται η εφαρμογή. Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται εξωτερικά μέσω μιας ειδικής συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων (Omnispec ED-1000) που διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς στο πέος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο ασθενής αισθάνεται πολύ ελαφρά τσιμπήματα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 12 συνεδρίες, εντός 9 εβδομάδων, με ένα μεσοδιάστημα ανάπαυλας τριών εβδομάδων. Στην τελευταία συνεδρία γίνεται εκτίμηση του αποτελέσματος.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

H θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής. Είναι εντελώς ανώδυνη, ενώ δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός θα αποφασίσει αν ο ασθενής είναι κατάλληλος για την θεραπεία.
Τα μέχρι τώρα κλινικά αποτελέσματα δείχνουν πως η θεραπεία αποκαθιστά τη στυτική λειτουργία μικρού και μετρίου βαθμού, βελτιώνοντας τη σκληρότητα και τη διάρκεια της στύσης. Στις μισές περιπτώσεις ο ασθενής θα διακόψει την φαρμακευτική αγωγή, ενώ στις άλλες μισές θα την ελαττώσει. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις όπου τα φάρμακα δεν βοηθούν, η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων μπορεί να αποκαταστήσει την δράση των φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός θα καθορίσει τις προσδοκίες και το θεραπευτικό σχήμα του ασθενούς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν αποτύχουν όλες οι παραπάνω θεραπείες τότε καταφεύγουμε στη χειρουργική θεραπεία .Η χειρουργική θεραπεία υποκαθιστά την φυσιολογική στύση με τεχνητή στύση. Για να επιτευχθεί αυτό εμφυτεύεται πεική πρόθεση εντός των συραγγωδών σωμάτων ,που αποτελείται από 2 κυλίνδρους ένα ρεζερβουάρ και μια αντλία. Με αυτή τη συσκευή επιτυγχάνεται στύση κατά βούληση. Η διάρκεια της επεμβάσεως κυμαίνεται απο20-30’ της ώρας. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο 2 ημέρες. Η ενεργοποίηση της πεικής προθέσεως γίνεται μετά από 4 εβδομάδες και αφού προηγουμένως εκπαιδευτεί ο ασθενής.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ