Επικοινωνία

Νέες χειρουργικές μέθοδοι για την υπερπλασία του προστάτη

Οι νέες τεχνικές στην χειρουργική θεραπεία της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη. Η νέα επαναστατική χειρουργική μέθοδος, η προστατεκτομή TURIS και η μέθοδος Holmium Laser (HOLEP).
Εμπειρία σε περισσότερα από 4000 περιστατικά.

Η μεταφορά υδρατμών στον προστατικό ιστό και η ομοιόμορφη κατανομή αυτών μεταξύ των κυττάρων, σε υψηλές θερμοκρασίες > 103ο C, καταστρέφει την βασική μεμβράνη των κυττάρων και τους αδρενεργικούς υποδοχείς. Αποτέλεσμα αυτής της θερμικής ενέργειας είναι η συρρίκνωση του προστατικού ιστού, η καταστροφή των νευρικών απολήξεων και η χάλαση του τόνου. Αυτή η αλλαγή οδηγεί σε αποσυμπίεση της ουρήθρας και απελευθέρωση της ούρησης. Είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, γρήγορη, αποτελεσματική και μακράς διάρκειας. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου θεραπείας υδρατμών είναι: - Αναίμακτη η διαδικασία με ήπια αναισθησία (μέθη) - Διατήρηση πλήρους σεξουαλικής δραστηριότητας - Άμεση επάνοδος στις δραστηριότητες - Σημαντική βελτίωση της ούρησης

Εικόνα 1: H πηγή ενέργειας με την συσκευή μεταφοράς των υδρατμών στον προστατικό ιστό

Ποιες περιπτώσεις ωφελεί η μέθοδος θεραπείας υδρατμών ; - Σε ασθενείς > 50 ετών - Σε ασθενείς με μέγεθος προστάτη > 30 cc και < 80 cc - Με μέσο λοβό και πέριξ της ουρήθρας προστάτη (μεταβατική ζώνη) - Σε εκείνους που δεν επιθυμούν φαρμακευτική αγωγή - Σε περιπτώσεις που αρνούνται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, όπως με τη μέθοδο Turis ή την μέθοδο Holep - Σε όσους επιθυμούν διατήρηση πλήρους σεξουαλικής δραστηριότητας και εκσπερμάτισης

Εικόνα 2: Η μέθοδος μεταφοράς των υδρατμών εντός του προστατικού ιστού

Η αποτελεσματικότητα κρίνεται ικανοποιητική. Διάρκεια αποτελέσματος 5 έτη.

Εικόνα 3: Η συρρίκνωση του προστάτη μετά από θεραπεία με την μέθοδο θεραπείας υδρατμών

Δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις με: - Yποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις - Xρόνιας μικροβιακής προστατίτιδας - Σε περιπτώσεις που φέρουν τεχνητό σφιγκτήρα ή πεική πρόθεση - Σε εκείνους που έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία για άλλη ασθένεια
Α ποτελεί ένα νέο διπολικό χειρουργικό σύστημα, με τη χρήση φυσιολογικού ορού, εν αντιθέσει με το παλαιότερο σύστημα που λειτουργούσε με ισότονο διάλυμα.

DE1

Σημαντική μείωση της πιθανότητας απορρόφησης υγρών από τον οργανισμό του ασθενούς και κατά συνέπεια των επιπλοκών.

- Δυνατότητα εξαίρεσης μεγάλου μεγέθους προστατικού αδενώματος.
- Αύξηση του χειρουργικού χρόνου χωρίς επιπλοκές.
- Ελάχιστη απώλεια αίματος.
- Ανώδυνη διαδικασία.
- Παραμονή στην κλινική για μία ημέρα.
- Η μέθοδος TURis,είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με την οποία εξαιρείται αναίμακτα το αδένωμα του προστάτη και δίνει επιπλέον τη δυνατότητα εξάχνωσης του προστατικού ιστού, εξασφαλίζοντας ομαλή χειρουργική επιφάνεια.

11

Μέθοδος εκτομής και εξάχνωσης του προστατικού αδενώματος με διπολική διαθερμία

23

Η ολοκλήρωση της εκτομής του προστάτη με διπολική διαθερμία
Είναι μια νέα μέθοδος χειρουργικής θεραπείας της υπερτροφίας του προστάτη, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ισχυρού Laser Holmium.

Είναι μία σχετικά αναίμακτη, ανώδυνη και ελάχιστα επεμβατική μέθοδος. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια και συγκρίσιμα με εκείνα της προστατεκτομής Turis.

Χρησιμοποιείται συνήθως για προστάτες μεγάλου μεγέθους, άνω των 120 κυβικών εκατοστών.

Ουσιαστικά αντικατέστησε την ανοικτή προστατεκτομή.

Ο χρόνος χειρουργείου είναι μεγαλύτερος της μεθόδου Turis, η νοσηλεία είναι μία ημέρα και ο χρόνος ανάρρωσης διπλάσιος εκείνης της μεθόδου Turis.

Εικόνα 1: Προστατεκτομή με τη μέθοδο Holep

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ