Επικοινωνία

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ & ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, όχι όμως απειλητική για τη ζωή και εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες άνω των 45 ετών, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες.
Εμπειρία σε περισσότερα από 1000 περιστατικά και θεραπείες.

Η ακράτεια ούρων προσπαθείας χαρακτηρίζεται από απώλεια ούρων κατά την φυσική κίνηση ή δραστηριότητα και δεν σχετίζεται με ψυχολογικό stress, όπως: βήχας, πτέρνισμα, γέλιο, ορθοστασία, αποβίβαση από αυτοκίνητο, άρση βάρους, φυσική άσκηση, σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, όχι όμως απειλητική για τη ζωή και εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες άνω των 45 ετών, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες. Η επίπτωση στον γυναικείο πληθυσμό ανέρχεται στο 14%. Στις ηλικίες μεταξύ 45-64 ετών το ποσοστό με ακράτεια ανέρχεται στο 57%. Επηρεάζει κυρίως την ποιότητα ζωής και δημιουργεί αμηχανία, άγχος και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παράγοντες κινδύνου:
Tοκετός, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία, οικογενειακό ιστορικό, κάπνισμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υστερεκτομή, κλιμακτήριος, λευκή φυλή.

Η διάγνωση γίνεται με:
1. Λήψη ιστορικού.
2. Υπερηχογράφημα νεφρών, κύστεως προ και μετά ούρησης.
3. Κλινική εξέταση.
4. Ουροδυναμικό έλεγχο όταν κρίνεται απαραίτητο.
5. Καλλιέργεια ούρων.

Η θεραπεία περιλαμβάνει:
- Φαρμακευτική αγωγή.
- Χειρουργική θεραπεία με τοποθέτηση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως.
- Στις ήπιες μορφές ακράτειας ούρων, μια νέα καινοτόμος θεραπεία εφαρμόζεται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF.
Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων είναι μία απλή, ανώδυνη διαδικασία και ενδείκνυται για όσες γυναίκες δεν επιθυμούν χειρουργείο για τη λύση του προβλήματος.


Εικόνα 1: Συσκευή παραγωγής ραδιοσυχνοτήτων

Προσφέρει σημαντική βελτίωση στην ακράτεια προσπάθειας και στην μεικτού τύπου ακράτεια, ενισχύοντας τους μυς του πυελικού εδάφους, αυξάνουν την αναγέννηση του κολπικού τοιχώματος και βελτιώνεται η ξηρότητα του κόλπου και η λίπανση.


Εικόνα 2: Εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων στον κόλπο χωρίς αναισθησία

Παρατηρείται βελτίωση των συμπτωμάτων σε ποσοστό 80 με 85%. Είναι μία απλή μέθοδος θεραπείας, αναίμακτη χωρίς αναισθησία.
Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 15-20‘ της ώρας.
Απαιτούνται 3 συνεδρίες, μία ανά 4 εβδομάδες.
Επαναλαμβάνεται μια φορά το χρόνο, ως θεραπεία συντήρησης.
Η ασθενής τοποθετείται σε γυναικολογική θέση.
- Τοποθετείται ουροκαθετήρας και εκκενούται η ουροδόχος κύστη.
- Εκτελείται μία μικρή τομή στο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα ένα εκατοστό κάτωθεν της ουρήθρας και παρασκευάζεται ο παραουρηθρικός χώρος.
- Εκτελούνται δυο μικρές τομές στις μηροβουβωνικές πτυχές και με τη βοήθεια ειδικής βελόνης τοποθετείται η κολπική ταινία εντός του χειρουργικού πεδίου κάτωθεν την ουρήθρας.
- Ακολουθεί τοποθέτηση της κολπικής ταινίας κάτωθεν της ουρήθρας, εντός του χειρουργικού πεδίου.
- Ακολούθως τα άκρα της κολπικής ταινίας έλκονται προς τα πάνω, παρεμβάλλοντας μεταξύ ταινίας και ουρήθρας λαβίδα ή ψαλίδι ώστε να μην συμπιέζεται η ουρήθρα.
- Σύγκλειση χειρουργικού τραύματος. Η ασθενής παραμένει μια ημέρα νοσηλευόμενη.Την επομένη αφαιρείται ο ουροκαθετήρας και εξέρχεται.

kolpiki-tainia

Εικόνα 3: Τεχνική τοποθέτησης της κολπικής ταινίας για την αποκατάσταση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ