Επικοινωνία

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ

Είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, όχι όμως απειλητική για τη ζωή και εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες άνω των 45 ετών, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες.
Εμπειρία σε περισσότερα από 1000 περιστατικά και θεραπείες.

Η ακράτεια ούρων προσπαθείας χαρακτηρίζεται από απώλεια ούρων κατά την φυσική κίνηση ή δραστηριότητα και δεν σχετίζεται με ψυχολογικό Stress, όπως: Βήχας , πτέρνισμα ,γέλιο,ορθοστασία, αποβίβαση από αυτοκίνητο, άρση βάρους, φυσική άσκηση, σεξουαλική δραστηριότητα.Είναι μία συχνή παθολογική κατάσταση, όχι όμως απειλητική για τη ζωή και εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες άνω των 45 ετών, χωρίς να αποκλείεται να συμβεί και σε μικρότερες ηλικίες. Η επίπτωση στον γυναικείο πληθυσμό ανέρχεται στο 14%. Στις ηλικίες μεταξύ 45-64 ετών το ποσοστό με ακράτεια ανέρχεται στο 57%. Επηρεάζει κυρίως την ποιότητα ζωής και δημιουργεί αμηχανία ,άγχος και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Παράγοντες κινδύνου

Tοκετός, Σακχαρώδης διαβήτης, Παχυσαρκία, Οικογενειακό ιστορικό, Κάπνισμα, Χρονία αποφρακτική πνευμονοπάθεια, Υστερεκτομή, Κλιμακτήριος, Λευκή φυλή.

kolpiki-tainia

Εικόνα 1: Δείχνει τη τεχνική τοποθέτησης της κολπικής ταινίας για την αποκατάσταση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια.

Η ασθενής τοποθετείται σε γυναικολογική θέση.


- Τοποθετείται ουροκαθετήρας και εκκενούται η ουροδόχος κύστη.
- Εκτελείται μία μικρή τομή στο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα ένα εκατοστό κάτωθεν της ουρήθρας και παρασκευάζεται ο παραουρηθρικός χώρος.
- Εκτελούνται δυο μικρές τομές στις μηροβουβωνικές πτυχές και με τη βοήθεια ειδικής βελόνης τοποθετείται η κολπική ταινία εντός του χειρουργικού πεδίου κάτωθεν την ουρήθρας.
- Ακολουθεί τοποθέτηση της κολπικής ταινίας κάτωθεν της ουρήθρας, εντός του χειρουργικού πεδίου.
- Ακολούθως τα άκρα της κολπικής ταινίας έλκονται προς τα πάνω, παρεμβάλλοντας μεταξύ ταινίας και ουρήθρας λαβίδα ή ψαλίδι ώστε να μην συμπιέζεται η ουρήθρα.
- Σύγκλειση χειρουργικού τραύματος. Η ασθενής παραμένει μια ημέρα νοσηλευόμενη.Την επομένη αφαιρείται ο ουροκαθετήρας και εξέρχεται.

kolpoanartisi

Εικόνα 2: Δείχνει την μέθοδο της κολποανάρτησης για την αποκατάσταση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια.

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ