Επικοινωνία

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ

Η κάμψη του πέους χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ουλώδους ιστού σε σημεία του ινώδη χιτώνα του πέους, που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα.

Ο François Gigot de Peyronie είναι ο πρώτος που περιέγραψε την κάμψη του πέους, γνωστή ως νόσος Peyronie (PD) το 1743. Τα αίτια της εν λόγω παθολογικής κατάστασης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η κάμψη του πέους χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ουλώδους ιστού σε σημεία του ινώδη χιτώνα του πέους, που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Η ανάπτυξη αυτής της νόσου έχει σαν συνέπεια την παραμόρφωση του πέους (κάμψη) η οποία συνοδεύεται από άλγος, στυτική δυσλειτουργία και βράχυνση του πέους. Η νόσος προσβάλλει το 3-9% περίπου των ανδρών, ηλικίας κυρίως μεταξύ 45 έως 60 ετών. Η επίπτωση της νόσου στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 2-3 εκατομμύρια άνδρες. Πιστεύεται ότι η νόσος οφείλεται σε μικροτραυματισμούς κατά τη σεξουαλική επαφή. Χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ινώδους ιστού, εναπόθεση κολλαγόνου Ι, φλεγμονή και καταστροφή του κολλαγόνου ΙΙΙ και των ελαστικών ινών. Αυτή η παθολογική κατάσταση οδηγεί σε ισχυρή ίνωση και απώλεια της ελαστικότητας του ινώδη χιτώνα των σηραγγωδών σωμάτων. Στο 21% των ασθενών συνυπάρχει και νόσος Dupuytren’s, με τις ίδιες μεταβολές ίνωσης

Η ανάπτυξη σκληρίας σε κάποιο σημείο του πέους.

- Η αιφνίδια ή σταδιακή παραμόρφωση ( κάμψη) του πέους κατά την στύση
- Η παρουσία άλγους ή όχι .
Πολλές φορές η παραμόρφωση είναι μικρή και ανώδυνος. Ο πάσχων μπορεί να ψηλαφά την σκληρή πλάκα σε κάποιο σημείο του πέους
Η θεραπεία εφαρμόζεται στην οξεία φάση της νόσου. Η θεραπεία με ιστολυτικό κλωστρίδιο εφαρμόζεται σε 3 -4 κύκλους σε διάστημα 6 εβδομάδων μεταξύ των. Σε κάθε κύκλο εφαρμόζονται 2 εγχύσεις του κλωστριδίου σε διάστημα μιας έως 3 ημέρες. Τρείς μέρες μετά από κάθε θεραπεία ο ασθενής με υπόδειξη του ιατρού εφαρμόζει συγκεκριμένες τεχνικές μαλάξεων, έκτασης και κάμψεως προς την αντίθετη κατεύθυνση της βλάβης ,του πέους. Απαγορεύεται για 15 ημέρες η σεξουαλική επαφή. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιεί και αντλία κενού για να επιτυγχάνει τεχνητές στύσεις, οι οποίες βοηθούν στην θεραπεία. Τα αποτελέσματα της εν λόγω θεραπείας είναι πολύ ενθαρρυντικά και προσφέρουν σημαντική βελτίωση με αποτέλεσμα την αποφυγή χειρουργείου.
Ε ίναι μία σχετικά νέα αυτόλογη θεραπεία. Λαμβάνεται ποσότης αίματος περίπου 20-30 κυβικών εκατοστών από τον ίδιο ασθενή. Φυγοκεντρείται και λαμβάνεται ένα κλάσμα από τον ορό περίπου 3-4 κυβικά, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια .Το υλικό αυτό εγχέεται ,υπό τοπική αναισθησία ,στα σηραγγώδη σώματα άπαξ μηνιαίως ,σε 4 διαδοχικές μηνιαίες συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, βελτιώνουν την παραμόρφωση του πέους, μειώνουν και σε πολλές περιπτώσεις εξαλείφουν την πλάκα.
Σ ε κλάσμα εμπλουτισμένου πλάσματος με αιμοπετάλια 3-4 κυβ.εκ. προστίθεται 1ml υαλουρονικού οξέος μη διασταυρούμενου και το μείγμα αυτό ενίεται στην περιοχή της πλάκας των σηραγγωδών σωμάτων. Εφαρμόζονται 4 συνεδρίες ανά 15θήμερο, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ο γιατρός πρέπει να είναι εκπαιδευμένος σ ’αυτού του είδους τις θεραπείες. Εικόνα 3: Δείχνει την τεχνική έγχυσης υαλουρονικού οξέος στα σηραγγωδη σώματα.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ