Επικοινωνία

ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΣΦΥΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΚΡΑΤΕΙΑ

Αποτελεί ένα νέο διπολικό χειρουργικό σύστημα, με τη χρήση φυσιολογικού ορού, εν αντιθέσει με το παλαιότερο σύστημα που λειτουργούσε με ισότονο διάλυμα.

Σ τους άνδρες, η πλήρης ακράτεια ούρων στις μεγάλες ηλικίες , οφείλεται κυρίως σε βλάβη του σφιγκτηριακού μηχανισμού ή σε ανατομικές ανωμαλίες. Οι συνηθέστερες αιτίες ακράτειας στους άνδρες, είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις στον προστάτη. Σ’αυτούς τους ασθενείς το ποσοστό ακράτειας κυμαίνεται μεταξύ 0,5%- 10%. Η ακράτεια ούρων στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη αφορά πολύ μικρό ποσοστό
Στις περιπτώσεις αυτές η πιο αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας είναι η εμφύτευση τεχνητού σφιγκτήρα στην ουρήθρα, η οποία λύνει το πρόβλημα σε ποσοστό πάνω από 95% των περιπτώσεων. Σε μικρού βαθμού ακράτεια ούρων μπορεί να εφαρμοσθεί η μέθοδος ATOMS, η οποία είναι μια συσκευή με έναν ασκό που τοποθετείται στην κάτω επιφάνεια της ουρήθρας και με την άσκηση πιέσεως επιτυγχάνεται εγκράτεια ούρων.
Ο τεχνητός σφιγκτήρας είναι μία συσκευή η οποία κατασκευάζεται από σιλικόνη και επενδύεται με αντιβιοτικό. Αποτελείται από τρία στοιχεία, έναν ασκό (reservoir) o οποίος αποθηκεύει το υγρό, μια αντλία την οποία χειρίζεται ο ασθενής και την περιουρηθρίδα που περιβάλλει την ουρήθρα(Εικόνα 1). Ο τεχνητός σφιγκτήρας μιμείται λειτουργικά τον φυσιολογικό σφιγκτήρα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 90%.

eikona

Εικόνα 1: Απεικονίζεται η συσκευή του τεχνητού σφιγκτήρα

Ο τεχνητός σφιγκτήρας τοποθετείται με μια μικρή χειρουργική επέμβαση υπό γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία .Η χειρουργική τομή εκτελείται μεταξύ πέους και οσχέου και η χειρουργική επέμβαση διαρκεί 30-40’ της ώρας. Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος μία ημέρα και εξέρχεται με ουροκαθετήρα για 10 ημέρες. Ο τεχνητός σφιγκτήρας ενεργοποιείται σε 4-6 εβδομάδες και αφού προηγουμένως ο ασθενής λάβει εκπαίδευση χειρισμού αυτού.

Παρασκευάζεται η κοιλιακή μοίρα της ουρήθρας με μια μικρή τομή μεταξύ πέους και οσχέου. Ακολουθεί η παρασκευή της ραχιαίας μοίρας της ουρήθρας σε μήκος 2 εκατοστών περίπου.Τοποθετείται η περιουρηθρίδα πέριξ της ουρήθρας ,ο ασκός οπισθοηβικά και η αντλία ελέγχου (βαλβίδα) κάτω από το δέρμα του οσχέου.

Η Εμφύτευση του τεχνητού σφιγκτήρα παίρνει σχηματικά την μορφή όπως απεικονίζεται στην επομένη εικόνα

45

Ο ι άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ελάχιστες και ήπιες. Οι απώτερες επιπλοκές περιλαμβάνουν φλεγμονές, ουρολοιμώξεις και διάβρωση ουρήθρας ή οσχέου. Οι προαναφερόμενες επιπλοκές εμφανίζονται συνήθως σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε ακτινοβολία και σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς .
Η ακράτεια ούρων στον άνδρα σήμερα αναγνωρίζεται και διαγιγνώσκεται εύκολα, η δε θεραπεία είναι απλή και αποτελεσματική με τη χρήση του τεχνητού σφιγκτήρα. Ως εκ τούτου, κάθε άνδρας που εμφανίζει ακράτεια ούρων καλόν είναι να απευθύνεται στον ουρολόγο, ώστε να αξιολογηθεί το πρόβλημα του, να ταυτοποιηθεί και να εφαρμοσθεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ