Επικοινωνία

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ

Η κάμψη του πέους χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ουλώδους ιστού σε σημεία του ινώδη χιτώνα του πέους, που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα.

Ο François Gigot de Peyronie είναι ο πρώτος που περιέγραψε την κάμψη του πέους, γνωστή ως νόσος Peyronie (PD) το 1743. Τα αίτια της εν λόγω παθολογικής κατάστασης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Η κάμψη του πέους χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ουλώδους ιστού σε σημεία του ινώδη χιτώνα του πέους, που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Η ανάπτυξη αυτής της νόσου έχει σαν συνέπεια την παραμόρφωση του πέους (κάμψη) η οποία συνοδεύεται από άλγος, στυτική δυσλειτουργία και βράχυνση του πέους. Η νόσος προσβάλλει το 3-9% περίπου των ανδρών, ηλικίας κυρίως μεταξύ 45 έως 60 ετών. Η επίπτωση της νόσου στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 2-3 εκατομμύρια άνδρες. Πιστεύεται ότι η νόσος οφείλεται σε μικροτραυματισμούς κατά τη σεξουαλική επαφή. Χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ινώδους ιστού, εναπόθεση κολλαγόνου Ι, φλεγμονή και καταστροφή του κολλαγόνου ΙΙΙ και των ελαστικών ινών. Αυτή η παθολογική κατάσταση οδηγεί σε ισχυρή ίνωση και απώλεια της ελαστικότητας του ινώδη χιτώνα των σηραγγωδών σωμάτων. Στο 21% των ασθενών συνυπάρχει και νόσος Dupuytren’s, με τις ίδιες μεταβολές ίνωσης

Η ανάπτυξη σκληρίας σε κάποιο σημείο του πέους.

- Η αιφνίδια ή σταδιακή παραμόρφωση ( κάμψη) του πέους κατά την στύση
- Η παρουσία άλγους ή όχι .
Πολλές φορές η παραμόρφωση είναι μικρή και ανώδυνος. Ο πάσχων μπορεί να ψηλαφά την σκληρή πλάκα σε κάποιο σημείο του πέους
Η θεραπεία εφαρμόζεται στην οξεία φάση της νόσου. Η θεραπεία με ιστολυτικό κλωστρίδιο εφαρμόζεται σε 3 -4 κύκλους σε διάστημα 6 εβδομάδων μεταξύ των. Σε κάθε κύκλο εφαρμόζονται 2 εγχύσεις του κλωστριδίου σε διάστημα μιας έως 3 ημέρες. Τρείς μέρες μετά από κάθε θεραπεία ο ασθενής με υπόδειξη του ιατρού εφαρμόζει συγκεκριμένες τεχνικές μαλάξεων, έκτασης και κάμψεως προς την αντίθετη κατεύθυνση της βλάβης ,του πέους. Απαγορεύεται για 15 ημέρες η σεξουαλική επαφή. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιεί και αντλία κενού για να επιτυγχάνει τεχνητές στύσεις, οι οποίες βοηθούν στην θεραπεία. Τα αποτελέσματα της εν λόγω θεραπείας είναι πολύ ενθαρρυντικά και προσφέρουν σημαντική βελτίωση με αποτέλεσμα την αποφυγή χειρουργείου.
Σ τις νέες ,σύγχρονες μεθόδους θεραπείας κάμψης του πέους τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά ,βελτιώνουν την παραμόρφωση του πέους και κυρίως μειώνουν ,έως και εξαλείφουν πολλές φόρες ,την πλάκα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής:

▪︎ Λαμβάνεται ποσότης αίματος 20-30 κυβικών εκατοστών από τον ίδιο τον ασθενή.

▪︎ Φυγοκεντρείται και λαμβάνεται ενα κλάσμα από τον όρο ,περίπου 3-4 κυβικά.

▪︎ Το υλικό αυτό εγχέεται ,υπό τοπική αναισθησία ,στα σηραγγώδη στρωματά άπαξ μηνιαίως,σε 4 διαδοχικές μηνιαίες συνεδρίες
Η  Θεραπεία κάμψης του πέους με συνδυασμό αυξητικών παραγόντων και υαλουρονικού οξέως γίνεται ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

▪︎ Σε κλάσμα προστίθεται 1ml υαλουρονικού οξέως ,μη διασταυρουμένου ,και το μείγμα αυτό ενίεται στην περιοχή της πλάκας των σηραγγώδων σωμάτων.

▪︎ Εφαρμόζονται 4 συνεδρίες ανά 15 ήμερες ,με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ο Γιατρός πρέπει να είναι εκπαιδευμένος σε αυτού του είδους τις θεραπείες.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ