Επικοινωνία

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΚΡΟΠΟΣΘΙΑΣ & ΤΗΣ ΒΑΛΑΝΟΥ

Φίμωση Ακροποσθίας. Είναι μια φλεγμονώδης και επώδυνη κατάσταση της ακροποσθίας, με αποτέλεσμα τη δυσκολία αποκάλυψης της βαλάνου του πέους.

Ε ίναι μια φλεγμονώδης και επώδυνη κατάσταση της ακροποσθίας, με αποτέλεσμα τη δυσκολία αποκάλυψης της βαλάνου του πέους. Αφορά τόσο τα μικρά αγόρια όσο και ενήλικες που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή. Στα νεογέννητα, η φίμωση είναι συνήθης διότι η ακροποσθία που καλύπτει την βάλανο είναι σφιχτή και μέχρι την ηλικία των 2-3 ετών η αποκάλυψη της βαλάνου είναι δυσχερής. Η φίμωση λύεται με την πάροδο της ηλικίας και αποκαλύπτεται η βάλανος πλήρως στην ηλικία των 3. Αν η φίμωση δεν λυθεί στην εφηβεία, τότε χρειάζεται περιτομή. Η φίμωση συνήθως δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, αλλά δημιουργεί προβλήματα στην ούρηση και στην σεξουαλική επαφή
Τ α συμπτώματα της φίμωσης ποικίλλουν, ανάλογα με τον βαθμό της βλάβης. Τα πλέον συχνά συμπτώματα είναι:

1. Πάχυνση της ακροποσθίας (κυρίως κατά την ούρηση)
2. Δυσκολία στην ούρηση
3. Αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου
4. Άλγος
5. Διόγκωση της κορυφής του πέους
T α αίτια της φίμωσης είναι άγνωστα. Συμβαίνει σε άρρενες που συνυπάρχουν κάποιοι παράγοντες κινδύνου. Παράγοντες κινδύνου για φίμωση είναι:

1. Μη περιτομή
2. Σακχαρώδης διαβήτης
3. Εξάνθημα σε νήπια από τις πάνες
4. Κακή τοπική υγιεινή
5. Νεαρή ηλικία
A ν η φίμωση δεν αντιμετωπισθεί, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και σε σπάνιες περιπτώσεις σοβαρές, που να θέσει ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς. Οι επιπλοκές της φίμωσης είναι οι παρακάτω:

1. Δυσχέρεια εκσπερμάτισης
2. Δυσχέρεια στην ούρηση
3. Γάγγραινα ακροποσθίας με σοβαρές συνέπειες για τη ζωή
4. Υπογονιμότητα
5. Επώδυνη σεξουαλική επαφή
6. Φλεγμονή της ακροποσθίας
7. Υποτροπιάζουσες φλεγμονές
8. Ουλή ακροποσθίας
Η θεραπεία της πλειονότητας των φιμώσεων θεραπεύεται με τη χρήση τοπικών αλοιφών. Στις περιπτώσεις που η συντηρητική θεραπεία δεν αποδίδει, τότε απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Η κλασσική χειρουργική μέθοδος είναι η περιτομή. Εκτελείται κυκλοτερής εκτομή της ακροποσθίας είτε με νυστέρι ή με ψαλίδι.

Μια νέα μέθοδος εφαρμόζεται στην χειρουργική θεραπεία της φίμωσης με τη χρήση συσκευής εξάχνωσης με την ονομασία PLEXER.

valanos

Η συσκευή φέρει στο άκρο της βελόνη, μέσω της οποίας προκαλείται σπινθήρας και ιονισμός των αερίων της ατμόσφαιρας και αναπτύσσεται τοπικά θερμότητα και εξάχνωση του υποκειμένου ιστού. Χρησιμοποιείται το ισχυρό PLEXER. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου βασίζεται στην συμμετρική διατομή της ακροποσθίας, στα ομαλά χειρουργικά χείλη του τραύματος και στην μικρή αιμορραγία(εικόνα 2). Μετά την κυκλοτερή διατομή της ακροποσθίας με το PLEXER, προβαίνουμε σε επιμελή αιμόσταση και συρραφή των τραυματικών χειλέων με 4.0 rapidράμματα.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ