Επικοινωνία

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Η ακράτεια ούρων είναι μια παθολογική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από ακούσια απώλεια ούρων.
Εμπειρία σε περισσότερα από 70 περιστατικά και 80% επιτυχία στη θεραπεία ανδρικής ακράτειας ούρων.

Η ακράτεια ούρων είναι μια παθολογική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από ακούσια απώλεια ούρων. Η ακράτεια ούρων είναι μια ιδιαίτερα ενοχλητική πάθηση, η οποία δημιουργεί προβλήματα υγιεινής αφενός και αφετέρου επηρεάζει την κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ζωή του ατόμου. Αφορά και τα δυο φύλα με μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες. Η παθολογική αυτή κατάσταση προκαλεί κοινωνικό πρόβλημα στους πάσχοντες ,επηρεάζει αρνητικά τον ψυχισμό καθώς και την σεξουαλική δραστηριότητα τους και οδηγεί προοδευτικά στον απομονωτισμό και την κατάθλιψη. Η επίπτωση στον γενικό πληθυσμό ανέρχεται στις μεν γυναίκες ηλικίας 15-64 ετών στο 15-30%.,ενώ στους άνδρες στο 1,5% . Εκδηλώνεται σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες άνω των 50 ετών, και στους άνδρες άνω των 65 ετών. Στους άνδρες, η πλήρης ακράτεια ούρων στις μεγάλες ηλικίες , οφείλεται κυρίως σε βλάβη του σφιγκτηριακού μηχανισμού ή σε ανατομικές ανωμαλίες .Οι συνηθέστερες αιτίες ακράτειας στους άνδρες, είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις του προστάτη. Σ΄αυτούς τους ασθενείς το ποσοστό ακράτειας κυμαίνεται μεταξύ 0,5%- 10%. Η ακράτεια ούρων στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για καλοήθη υπερτροφία του προστάτη αφορά πολύ μικρό ποσοστό
Σ τις περιπτώσεις αυτές η πιο αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας είναι η εμφύτευση τεχνητού σφιγκτήρα στην ουρήθρα , η οποία λύνει το πρόβλημα σε ποσοστό πάνω από 95% των περιπτώσεων. Στην κλινική μας εφαρμόζεται η εμφύτευση του τεχνητού σφιγκτήρα ούρων από 8ετίας περίπου με εφάμιλλα αποτελέσματα εκείνων των εξειδικευμένων κέντρων των ΗΠΑ.

Ο τεχνητός σφιγκτήρας είναι μία συσκευή η οποία κατασκευάζεται από σιλικόνη και επενδύεται με αντιβιοτικό. Αποτελείται από τρία στοιχεία ,έναν ασκό (reservoir) o οποίος αποθηκεύει το υγρό ,μια αντλία την οποία χειρίζεται ο ασθενής και την περιουρηθρίδα που περιβάλλει την ουρήθρα.

Ο τεχνητός σφιγκτήρας μιμείται λειτουργικά τον φυσιολογικό σφιγκτήρα γιαυτό και αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 90% .

Ο τεχνητός σφιγκτήρας τοποθετείται με μια μικρή χειρουργική επέμβαση υπό γενική ή επισκληρίδιο αναισθησία .Η χειρουργική τομή εκτελείται μεταξύ πέους και οσχέου και η χειρουργική επέμβαση διαρκεί 30-40’ της ώρας. Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος δύο ημέρες και εξέρχεται με ουροκαθετήρα για 10 ημέρες .Ο τεχνητός σφιγκτήρας ενεργοποιείται σε 4-6 εβδομάδες και αφού προηγουμένως ο ασθενής λάβει εκπαίδευση χειρισμού αυτού.

Οι άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι ελάχιστες και ήπιες. Οι απώτερες επιπλοκές περιλαμβάνουν φλεγμονές, ουρολοιμώξεις και διάβρωση ουρήθρας ή οσχέου. Οι προαναφερόμενες επιπλοκές εμφανίζονται συνήθως σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε ακτινογραφία και σε ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.
H ακράτεια ούρων στους άνδρες σήμερα αναγνωρίζεται και διαγιγνώσκεται εύκολα, η δε θεραπεία είναι απλή και αποτελεσματική με τη χρήση του τεχνητού σφιγκτήρα. Ως εκ τούτου, κάθε άνδρας που εμφανίζει ακράτεια ούρων καλόν είναι να απευθύνεται στον ουρολόγο, ώστε να αξιολογηθεί το πρόβλημα του, να ταυτοποιηθεί και να εφαρμοσθεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΕ:

Μεγάλη εξειδίκευση στην χειρουργική ενδοσκοπία με πάνω από 4000 περιστατικά Turis προστατεκτομής.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην γυναικεία ακράτεια ούρων με τη χρήση κολπικής ταινίας ελευθέρας τάσεως και εμπειρία σε πάνω από 1000 περιστατικά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.
Μεγάλη εξειδίκευση στη χειρουργική ογκολογία, καρκίνο νεφρού και μεγάλη εμπειρία με πάνω από 1000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη εξειδίκευση στο Καρκίνο του Προστάτη και εμπειρία σε περισσότερα από 2000 περιστατικά με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Μεγάλη εξειδίκευση στο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως με περισσότερα από 3000 περιστατικά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Μεγάλη Εμπειρία στον Καρκίνο όρχεως με περισσότερα από 200 περιστατικά  και με ίαση σε ποσοστό πάνω από 90%
Ιδιαίτερη εξειδίκευση στην ανδρολογία, με έμφαση στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με εμφύτευση πεικών προθέσεων τριών στοιχείων και εμπειρία σε περισσότερα από 60 περιστατικά με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
Μεγάλη Εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κάμψης του πέους με φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία και εμπειρία  σε περισσότερα από 200 περιστατικά με επιτυχία πάνω από 95%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ